dimarts, 26 de gener del 2010

Inici de l’any 2010 un poc agitat

El canvi d’any ha dut notícies bastant roïnes referents al poble de Càlig. La notícia apareguda als mitjans de comunicació sobre la detenció d’un jove de Càlig i un altre de l’Aldea (Baix Ebre), per l’incendi i posterior mort de cinc bombers a Horta de Sant Joan (Terra Alta), ha estat un colp molt dur i difícil d’assimilar. Les versions dels informadors d’aquest cas són molt diverses i contradictòries. El cas està ara a les mans de la justícia, qui haurà de valorar la intencionalitat o no dels possibles autors dels fets dels quals se’ls acusa.

L’any 2009 ha donat pas al 2010 i els canvis arriben sense parar. Aquest mes de gener ha estat un temps de gestions contínues per tal de fer el canvi (que costa i costarà un poc de digerir), perquè baixem a viure a Benicarló. I és que trenta anys de vida a Càlig donen per a molt. Serà un tràmit no gens fàcil, per tot el que comporta canviar de domicili, de veïns, de poble, d’ambient... Però Càlig i Benicarló sempre han estat units –sí, per una carretera penosa i tercermundista−; units per a poder anar a comprar, a treballar, a menjar amb els amics, al cine, a la platja...

Les arrels són les que són i són per a sempre i −com va dir un dia un autor autodidacta −, els gens calijons es porten ben endins i arreu del món.

1 comentari:

  1. Ja t'han donat permís els benicarlandos? Els calijons sou perillosos... I no sè si es bo acollir tants forasters....

    ResponElimina