dilluns, 7 de setembre del 2009

La Festa de la Mare de Déu del Socors passada per un poc de pluja

El dia de la festa de la Mare de Déu del Socors va començar amb l'anunci de la suspensió de la processó amb la imatge de la patrona des de l'església parroquial fins a l'ermita, a causa de la pluja que va fer acte de presència al llarg del matí.
Durant la missa, presidida per l'exmossén de la parròquia de Sant Llorenç de Càlig, mn. Salvador Portolés, el sermó va estar marcat per l'exhortació d'aquest mossén a pregar per la seua salut −un poc malmesa per un problema a les lumbars, segons va dir.
-
L'ambient es notava carregat −potser per la humitat de l'ambient i la xafogor. Em van dir que es veu que es va contractar (pagant, clar que sí) un grup coral per a cantar durant la missa a l'ermita. Sort que al final de la missa estava el nombrós grup de cantors i cantores de Càlig per a cantar els gojos a la nostra Mare de Déu, perquè "es veu" que el grup coral de fora vila, aquesta peça musical molt calijona, no van tenir temps d'assatjar-la.
-
I, com que jo treballava a la tarda i havia de dinar prompte, me'n vaig anar cap a casa a les 12:30h, sense paraigua. Així que no em pregunteu si s'havien de donar tiquets per a menjar paella, o si es van fer paelles, o si les paelles estaven aigualides, o si eren del poble els que feien la paella, o si hi havien molts forasters per a menjar paella, o què feies si no tenies fam i no volies menjar paella... No ho sé i tampoc no m'he informat per a saber-ho.
-
Això sí, avui és dilluns dia 7 de setembre i l'aigua térbola del riu que ha baixat aquests dies a Càlig s'ha calmat i, ara, ja hi ha gent que espera que arribe una altra festa per tal que hi haja un poc de "meneo" al poble.

1 comentari:

  1. Ricard, soc Fran (xurret) tu saps on podria trovar una imatge de la Mare de Deu del Socors. hem refereixo uan foto en format jpg o similar... vull dir que no en paper.
    franchurro@hotmail.com
    gracies

    ResponElimina